Посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко Мата е потвърдил твърдата

...
Посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко Мата е потвърдил твърдата
Коментари Харесай

Испания подкрепя присъединяването на България към Шенген

Посланикът на Испания у нас Алехандро Поланко Мата е удостоверил твърдата поддръжката на Испания за присъединяването на България към Шенгенското пространство, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си.

Министърът на външните работи в служебния кабинет Иван Кондов прие на среща в Министерство на външните работи дипломат Алехандро Поланко Мата. В хода на диалозите бяха изтъкнати обичайно положителните връзки сред двете страни, като министър Кондов поздрави испанската страна за идното председателство на Съвета на Европейския съюз през втората половина на 2023 година и изрази убеденост в триумфа му.

Двамата са разискали и връзките по оста София - Скопие и проблемите на хората с българско съзнание в Република Северна Македония.

Фокус на диалога им е било и българо-испанското сътрудничество в области от съвместен интерес като стопанска система, енергетика, търговия, туризъм, обучение.

В средата на април, след среща на заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова и испанския държавен секретар по въпросите на Европейския съюз Паскуал Игнасио Наваро Риос, беше обявено, че Испания, която ще поеме председателството на Съвета на ЕС през втората половина на 2023 година, поддържа участието на страната ни в Шенген и ще продължи разговора в тази посока. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР